Kampanjer for å tiltrekke medlemmer

marketingSom bedriftseier er det ingen tvil om at oppmerksomheten mot nye kunder er livsnerven i din bedrift. En jevn strøm av nye kunder gjør at du kan utvide virksomheten og oppfylle bedriftens visjon. Her kommer noen tips om hvordan du kan tiltrekke deg nye kunder til dine nettsider og tjenester som du tilbyr. Det er lettere å se etter nye kunder for hvis du vet hvilke type forbrukere du leter etter. Uten å vite hvem din ideelle kundebase er, vet du sannsynligvis ikke hvor du skal begynne å lete heller. Ha derfor et krystallklart bilde i hodet av nøyaktig hvem din målgruppe er og tenk på hva som gjør disse menneskene glade, triset, redde, lettet og hvordan du kan gjøre livet litt enklere for dem.

Ha fokus på din ideelle kunde

Det å ha fokus på hvem som er din ideelle kundegruppe kan spare deg for mange ressurser. Unngå derfor å rette deg mot en bred målgruppe, som for eksempel alle kvinner eller menn eller alle småbarnsfamilier. Få produkter appellerer til alle type mennesker, og det er også her mange grundere gjør sin første feil, de tror at de kan kapre et større marked enn de makter. En slik tankegang er for en nystartet bedrift langt fra levedyktig og vil hindre deg fra å utvikle en målrettet strategi for å tiltrekke kunder.

Bli kjent med ditt marked

Hvis du har etablert deg i et marked og har levert gode resultater over tid er det vanlig at man bestemmer seg for å ekspandere. Før man gjør dette må man kjenne markedet sitt ekstra godt. Det å forstå sin egen bransje og ha nok kunnskap om produktet eller tjenesten er avgjørende for å kunne tiltrekke seg nye og interesserte kunder. Når du kjenner produktet ditt og ikke minst hvordan markedet reagerer på nye produkter i dette markedet over tid, da er du klar for ekspansjon. En industri som mange kan lære av er spesielt spillbransjen som hele tiden retter kampanjene etter tiden. Hva er kundene interessert i nå og hva forventer dem av deg? Spin Palace, som ble etablert i 2001, har levert ny teknologi for sine kunder i over 15 år og man kan lære en ting eller to av å se gjennom hva slags kampanjer de retter mot sine kunder – som de nå kjenner bedre enn sin egen håndflate.

Direkte markedsføring

TV-reklamer og annonser i aviser er dyre og tiltrekker seg bare færre og færre nye kunder. Har du forsøkt direkte markedsføring? Dette kan være alt fra nyhetsbrev og kampanjer du kan sende ut på epost og som dine kunder har meldt seg på for å vite hva du til stadighet har å tilby. Direkte markedsføring utføres også oftere i sosiale medier, med linker inn mot din kampanje på enten Facebook, Twitter og for eksempel LinkedIn. Det siste er også kampanjer via bilde-applikasjoner som Instagram og Snapchat, for å skape interesse for både bedriften og produktene der og da.

Privacy Policy