Programmer for å bygge en nettside

97119622_7e2d21df6dDet har aldri vært enklere å lage sin egen nettside. Tidligere måtte man vite mye om programmering for å klare dette, men i dag finnes det svært enkle programmer man kan bruke for å lage nettsider. Et publiseringsprogram er et program som gjør at brukerne kan legge ut tekst, bilder og video på nettet, uten at de kan en eneste programmeringskode. Denne typen
programmer brukes av det store flertallet av bloggerne og hjemmesideeierne. Disse programmene er brukervennlige og gir sidene et profesjonelt utseende. Man kommer raskt i gang, og flere nettsider tilbyr gratis publiseringsverktøy. Brukerne kan også redigere og oppdatere innholdet.

Gratis eller betalt?

Mange klarer seg helt fint med et gratis publiseringsverktøy, mens andre velger å betale for verktøyene. Betalte program kan ha flere funksjoner, men dersom man ikke trenger alle disse funksjonene, kan man heller bruke et gratis verktøy. De gratis publiseringsverktøyene gjør god nytte for seg, samtidig som man sparer penger. Noen tror at gratisprogrammene egner seg best til privatpersoner som bare skal lage en blogg, men både små og store bedrifter kan bruke gratisprogrammer når de lager nettsiden sin.

HTML

Dersom man heller vil bruke en HTML eller kode-editor for å lage en hjemmeside, finnes det også slike programmer. Noen koster penger, andre er gratis. For å bruke disse programmene må man lære HTML eller CSS, og det er ikke alle som har tid eller lyst til det. Betalte programmer i denne kategorien kan koste ganske mye, så man bør være sikker på at man faktisk trenger et slikt program før man kjøper det.

Hvis man leter etter gratis programmer for å lage en hjemmeside, kan man for eksempel gå til nettsiden Gratisprogrammer.net. Der finner man et godt utvalg av ulike programmer.

Sidedesign

Også når det gjelder sidedesign, finnes det mange programmer å velge blant. Nettsteder som tilbyr gratis hjemmesider tilbyr som regel også gratis designverktøy som er lette å bruke. Man kan velge mellom ulike layout, bakgrunner og farger for å finne en kombinasjon man liker. Sammen med egen logo og egne bilder, kan man lage en personlig nettside på en rask og enkel måte.

Som ellers i livet, er førsteinntrykket det viktigste når man lager en nettside, derfor bør man legge stor vekt på designet. Sidens utseende skal passe til temaet, og kommunisere kompetanse og verdier, sammen med budskapet. En godt gjennomtenkt nettside skal være tilpasset målgruppen og være oversiktlig og lett å navigere på. Nettsider er veldig viktige når man skal bygge en merkevare og kommunisere med kunder og kontakter, så man bør tenke godt gjennom sidens utseende og design før man publiserer den. Og innholdet er selvsagt det aller viktigste.

Med kodefrie programmer på nettet, trenger man ikke å være en ekspert for å lage en god og profesjonell nettside. Alt man må gjøre er å tenke gjennom sidens innhold og utseende. Man kan prøve seg fram med ulike design før man velger hvilken design man vil bruke, og når man er klar, er det raskt og lett å lansere nettsiden.

Privacy Policy